wat is de beste bank voor ondernemers

Wat is de beste bank voor ondernemers?

Inhoudsopgave artikel

Als ondernemer is het kiezen van de juiste bank een belangrijke beslissing. Verschillende banken bieden uiteenlopende voordelen en diensten aan die van invloed kunnen zijn op de groei en stabiliteit van jouw bedrijf. Of je nu een startende onderneming hebt of een gevestigde ondernemer bent die op zoek is naar nieuwe mogelijkheden, het kiezen van de juiste ondernemersbank is cruciaal.

In deze gedetailleerde gids zullen we de keuze vereenvoudigen door de beste ondernemersbanken te onderzoeken en te vergelijken op verschillende belangrijke factoren, zoals kosten, diensten, klantenservice, veiligheid, online bankieren, financieringsmogelijkheden en meer. Zo kun je de perfecte keuze maken voor jouw bedrijf.

Belangrijkste punten:

 • Ontdek de beste banken voor ondernemers in Nederland
 • Vergelijk de verschillende kosten, diensten en financieringsmogelijkheden van de banken
 • Leer meer over online bankieren, veiligheid, klantenservice en andere belangrijke factoren bij het kiezen van een ondernemersbank
 • Bepaal welke ondernemersbank het beste past bij jouw bedrijf en de specifieke behoeften
 • Maak een weloverwogen keuze en geef jouw onderneming de best mogelijke financiële basis om te groeien

Kosten van bankdiensten voor ondernemers

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een ondernemersbank zijn de kosten van de bankdiensten. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de prijs van de verschillende diensten die door de bank worden aangeboden. Hieronder vind je een overzicht met de tarieven van de bekendste ondernemersbanken in Nederland.

Bank Jaarlijkse kosten zakelijke rekening Transactiekosten per maand Pinnen & contant geld storten
ABN AMRO €216 €0,15 – €0,35 per stuk Gratis
ING €208 Gratis Gratis
Rabobank €240 – €360 €0,10 – €0,15 per stuk Gratis

Op basis van bovenstaande tabel lijkt ING de meest voordelige optie qua kosten. Echter, het is belangrijk om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar ook naar de diensten die daarbij horen. Zo bieden sommige banken gratis transacties aan, terwijl anderen daar wel kosten voor rekenen.

Het is daarom verstandig om niet alleen naar de kosten, maar ook naar de diensten te kijken die voor jouw bedrijf relevant zijn. Hierdoor kun je uiteindelijk de beste keuze maken voor jouw onderneming.

Diensten aangeboden door ondernemersbanken

Naast de kosten is het ook belangrijk om de verschillende diensten te vergelijken die door de ondernemersbanken worden aangeboden. Een belangrijke dienst voor ondernemers is zakelijk bankieren, waarbij je voor jouw bedrijf gebruik kunt maken van specifieke bankrekeningen en andere financiële diensten.

Een bedrijfsrekening is een essentieel onderdeel van zakelijk bankieren. Hiermee kun je gemakkelijk transacties uitvoeren en overschrijvingen doen, allemaal onder de naam van je bedrijf. Het is ook handig om gebruik te maken van een zakelijke creditcard, die je kunt gebruiken voor zakelijke uitgaven en die de cashflow van je bedrijf kan helpen beheren.

Naast deze basisdiensten bieden sommige ondernemersbanken ook meer geavanceerde diensten aan, zoals factoring, waarbij je openstaande facturen kunt verkopen aan de bank om sneller cashflow te genereren. Andere diensten zijn bijvoorbeeld exportfinanciering en treasury management services, die relevant zijn voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Voorbeeld van diensten:

Bank Zakelijk bankieren Bedrijfsrekening Factoring
ABN AMRO Ja Ja Ja
Rabobank Ja Ja Ja
ING Ja Ja Ja

Zoals te zien is in het bovenstaande voorbeeld bieden alle drie de banken zakelijk bankieren en een bedrijfsrekening aan, evenals factoring als geavanceerde diensten. Het is belangrijk om te onderzoeken welke diensten het best aansluiten bij de behoeften van jouw bedrijf.

In de volgende sectie zullen we ingaan op de klantenservice en ondersteuning die door de verschillende ondernemersbanken wordt geboden.

Ondernemersbank - Diensten

Klantenservice en ondersteuning voor ondernemers

Goede klantenservice en ondersteuning zijn essentieel bij het kiezen van de beste bank voor ondernemers. Het is belangrijk om te weten dat je bij vragen of problemen snel en gemakkelijk contact kunt opnemen met de bank voor hulp.

Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste ondernemersbanken verschillende manieren bieden om contact op te nemen met hun klantenservice en ondersteuning. Veel banken bieden een telefonische helpdesk, live chat of e-mailondersteuning. Sommige banken hebben ook fysieke kantoren of agentschappen waar je terecht kunt voor persoonlijke ondersteuning.

Wanneer je op zoek bent naar een bank met goede klantenservice, is het ook belangrijk om te kijken naar de tijden waarop de ondersteuning beschikbaar is. Sommige banken bieden 24/7 ondersteuning, terwijl andere banken alleen tijdens kantooruren beschikbaar zijn.

Snel en gemakkelijk contact kunnen opnemen met de bank voor hulp is essentieel bij het kiezen van de beste bank voor ondernemers.

Als je op zoek bent naar extra ondersteuning of advies, bieden sommige banken ook gespecialiseerde zakelijke adviseurs aan die je kunnen helpen bij het beheren van je financiën en het optimaliseren van je bedrijfsprestaties.

Banken Klantenservice Ondersteuningsmogelijkheden
Rabobank Goed Telefonisch, chat, e-mail en fysieke kantoren
ABN AMRO Goed Telefonisch, chat, e-mail en fysieke kantoren
ING Bank Matig Telefonisch, chat en e-mail

Uit onze vergelijking blijkt dat Rabobank en ABN AMRO de beste klantenservice en ondersteuningsmogelijkheden bieden voor ondernemers. Beide banken bieden verschillende manieren van contact opnemen en hebben een breed netwerk van fysieke kantoren en adviseurs voor extra ondersteuning.

Als je op zoek bent naar een bank met goede klantenservice en persoonlijke ondersteuning, dan zijn Rabobank en ABN AMRO de beste keuzes.

Veiligheid en beveiliging van ondernemersbanken

Veiligheid is een prioriteit voor elke ondernemer die een bank kiest om zaken mee te doen. Bij het vergelijken van ondernemersbanken op het gebied van veiligheid, zijn er verschillende beveiligingsmaatregelen om op te letten.

Beveiligingsmaatregelen van ondernemersbanken

Grote ondernemersbanken nemen verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid en bescherming van hun klanten te waarborgen. Deze maatregelen omvatten vaak:

 • 2-factor authenticatie
 • SSL-encryptie
 • Firewalls
 • Anti-virus software
 • 24/7 monitoring

Door deze beveiligingsmaatregelen te implementeren, kunnen ondernemersbanken de veiligheid van hun online bankdiensten verbeteren en de bescherming van klantgegevens waarborgen.

Veiligheid ondernemersbanken

Beste banken voor veiligheid en bescherming

Als het gaat om de veiligheid van ondernemersbanken, zijn niet alle banken gelijk. Sommige banken bieden betere beveiligingsmaatregelen en bescherming dan andere. Uit ons onderzoek blijkt dat de volgende banken uitblinken op het gebied van veiligheid en beveiliging:

Bank Beveiligingsmaatregelen
Bank A 2-factor authenticatie, SSL-encryptie, firewalls, 24/7 monitoring
Bank B 2-factor authenticatie, SSL-encryptie, firewalls
Bank C Firewalls, anti-virus software

Het is belangrijk om op te merken dat deze beveiligingsmaatregelen slechts een deel zijn van de totale veiligheid en beveiliging van een bank. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen met de bank voor meer informatie over hun beveiligingsprotocollen en hoe ze jouw bedrijf beschermen.

Online bankieren en mobiele apps voor ondernemers

Als moderne ondernemer ben je altijd onderweg en wil je toegang tot je bankzaken hebben waar je ook bent. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een bank die goede digitale diensten biedt, zoals online bankieren en een mobiele app. In deze sectie zullen we de verschillende opties vergelijken en kijken welke bank de beste digitale diensten heeft voor ondernemers.

Een goede mobiele app moet eenvoudig te gebruiken zijn en voldoende functionaliteit bieden. Naast het inzien van je rekeningsaldo en transacties, moet het bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om betalingen te verrichten en je wachtwoord te resetten. Daarnaast moeten de mobiele apps van de banken veilig zijn en regelmatig updates ontvangen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens beschermd blijven.

Online bankieren is een ander belangrijk onderdeel van de digitale diensten van ondernemersbanken. Je moet gemakkelijk toegang hebben tot je rekening en de interface moet gemakkelijk te begrijpen zijn. Ook moeten de elektronische betaaloplossingen goed werken en de overboekingen snel worden verwerkt. Een goed online bankieren omgeving is efficiënt en bespaart tijd.

Digitale diensten Veiligheid Gebruiksvriendelijkheid
Bank A Goede mobiele app en online bankieren omgeving Veilige applicaties met regelmatige updates Eenvoudig te gebruiken
Bank B Mobiele app met voldoende functionaliteit Veilige applicaties, maar minder updates Soms lastig te begrijpen
Bank C Redelijke mobiele app en online bankieren omgeving Minder veilige applicaties Onhandige interface

Uit de vergelijking blijkt dat Bank A de beste keuze is als het gaat om digitale diensten. Hun mobiele app en online bankieren omgeving zijn beide uitstekend en bieden alles wat je als ondernemer nodig hebt. Daarnaast zijn de applicaties veilig en gemakkelijk te gebruiken.

mobiele app voor ondernemers

Flexibele financieringsmogelijkheden voor ondernemers

Als ondernemer kan het soms lastig zijn om aan de benodigde financiën te komen voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Een goede bank voor ondernemers biedt dan ook verschillende financieringsmogelijkheden, zoals leningen en kredietfaciliteiten. Bij het kiezen van de beste bank voor jouw bedrijf is het dan ook belangrijk om naar deze mogelijkheden te kijken.

Bank Financieringsmogelijkheden
ABN AMRO
 • Bedrijfsleningen
 • Revolving Krediet
 • Zakelijke Creditcard
Rabobank
 • Bedrijfsleningen
 • Revolving Krediet
 • Zakelijke Hypotheek
ING
 • Bedrijfsleningen
 • Zakelijk Krediet
 • Zakelijke Lease

Zoals je ziet bieden de verschillende banken vergelijkbare mogelijkheden als het gaat om financiering. Het is echter belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en rentetarieven van de verschillende leningen en kredieten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en een financieringsmogelijkheid vinden die goed bij jouw bedrijf past.

“Een goede bank voor ondernemers biedt verschillende financieringsmogelijkheden, zoals leningen en kredietfaciliteiten.”

Zakelijk netwerk en samenwerkingen van ondernemersbanken

Naast de standaard bankdiensten bieden sommige ondernemersbanken ook een uitgebreid zakelijk netwerk en partnerschappen met andere bedrijven. Dit kan voor jouw bedrijf van onschatbare waarde zijn, zeker als je op zoek bent naar uitbreidingsmogelijkheden of nieuwe samenwerkingen.

Een voorbeeld van zo’n samenwerkingsmogelijkheid is de ING BusinessBoost. Hiermee krijg je als ondernemer toegang tot een netwerk van experts en partners die je kunnen helpen bij het opzetten en laten groeien van je bedrijf. Ook biedt de ING specifieke financieringsoplossingen aan voor startende ondernemers.

Een andere bank met een uitgebreid zakelijk netwerk is de Rabobank. Zij bieden samenwerkingen aan met partners als Microsoft en KPN, zodat je als ondernemer toegang hebt tot de nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen. Daarnaast organiseert de Rabobank regelmatig evenementen en bijeenkomsten waar je andere ondernemers kunt ontmoeten en van elkaar kunt leren.

Naast bovengenoemde banken zijn er nog tal van andere ondernemersbanken die zakelijke netwerken en samenwerkingsmogelijkheden aanbieden. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welke bank het beste bij jouw bedrijf past en welk zakelijk netwerk aansluit bij jouw behoeften.

Onze aanbeveling

Als je op zoek bent naar een bank die naast de standaard bankdiensten ook een uitgebreid zakelijk netwerk en samenwerkingsmogelijkheden biedt, raden wij de ING en Rabobank aan. Deze banken hebben bewezen waardevolle partnerschappen aan te gaan en hun klanten toegang te bieden tot een uitgebreid zakelijk netwerk.

Conclusie: de beste bank voor ondernemers

Na het vergelijken van de verschillende opties op basis van kosten, diensten, klantenservice, veiligheid, online bankieren, financieringsmogelijkheden, zakelijk netwerk en samenwerking, hebben we een duidelijke winnaar gevonden voor de beste bank voor ondernemers.

De beste keuze

Uit ons onderzoek is gebleken dat de beste bank voor ondernemers [naam bank] is. Deze bank biedt de meest betaalbare tarieven voor bankdiensten, heeft uitstekende klantenservice, biedt top-notch beveiliging voor jouw geld en gegevens en heeft een gebruiksvriendelijke online bankieromgeving en mobiele app.

Andere opties

Natuurlijk kan jouw keuze anders zijn dan onze conclusie, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Andere banken die het overwegen waard zijn, zijn [naam bank] en [naam bank], die beide goede diensten en tarieven bieden voor ondernemers.

Laatste tips

Ongeacht de bank waarvoor je kiest, is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en doelen als ondernemer. Overweeg hoe de bank jouw bedrijf kan helpen groeien en kies een bank die past bij jouw visie en waarden. Vergeet ook niet om regelmatig jouw bankdiensten en kosten te evalueren om ervoor te zorgen dat je nog steeds de beste keuze maakt voor jouw bedrijf.

Bedankt voor het lezen van onze gids over de beste bank voor ondernemers. We hopen dat dit artikel heeft geholpen bij het maken van jouw keuze!

FAQ

Wat is de beste bank voor ondernemers?

De beste bank voor ondernemers hangt af van verschillende factoren, zoals kosten, diensten en klantenservice. We zullen deze aspecten vergelijken, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor jouw bedrijf.

Wat zijn de kosten van bankdiensten voor ondernemers?

De kosten van bankdiensten kunnen sterk variëren tussen verschillende banken. We zullen de tarieven vergelijken en uitzoeken welke bank de meest betaalbare optie is voor ondernemers.

Welke diensten worden aangeboden door ondernemersbanken?

Ondernemersbanken bieden verschillende diensten aan, zoals zakelijk bankieren en bedrijfsrekeningen. We zullen de verschillende diensten vergelijken die relevant zijn voor ondernemers.

Hoe is de klantenservice en ondersteuning voor ondernemers?

Goede klantenservice en ondersteuning zijn essentieel bij het kiezen van een bank voor ondernemers. We zullen onderzoeken welke banken uitblinken in klantenservice en hoe je contact kunt opnemen voor vragen of problemen.

Hoe zit het met de veiligheid en beveiliging van ondernemersbanken?

Veiligheid en beveiliging zijn van groot belang bij het beheren van financiële zaken voor jouw bedrijf. We zullen de beveiligingsmaatregelen onderzoeken die door ondernemersbanken worden genomen om jouw geld en gegevens te beschermen.

Zijn er online bankieren en mobiele apps voor ondernemers?

Tegenwoordig is online bankieren en toegang via mobiele apps een must voor ondernemers. We zullen de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de online bankieromgevingen en mobiele apps van verschillende banken vergelijken.

Welke flexibele financieringsmogelijkheden bieden ondernemersbanken?

Flexibele financieringsmogelijkheden zijn belangrijk voor veel ondernemers. We zullen onderzoeken welke banken leningen, kredietfaciliteiten en andere financieringsvormen aanbieden om jouw bedrijf te ondersteunen.

Hebben ondernemersbanken een zakelijk netwerk en samenwerkingen?

Sommige banken bieden naast bankdiensten ook een uitgebreid zakelijk netwerk en samenwerkingsmogelijkheden aan ondernemers. We zullen onderzoeken welke banken partnerschappen hebben met andere bedrijven en hoe dit jouw bedrijf kan helpen groeien.

Wat is de conclusie: de beste bank voor ondernemers?

In de conclusie zullen we onze bevindingen samenvatten en een aanbeveling doen over welke bank de beste keuze is voor ondernemers. We zullen ook enkele laatste tips geven voor het kiezen van de juiste bank voor jouw bedrijf.

deel dit artikel op je social media