Tower Bridge

Wandel over de iconische Tower Bridge en ontdek zijn geheimen

Inhoudsopgave artikel

De Tower Bridge in Londen is een van de meest herkenbare bruggen ter wereld. Het is een symbool van de Britse hoofdstad en een must-see voor elke bezoeker. Maar wist je dat deze iconische brug ook vol geheimen zit? Laten we een wandeling maken over de Tower Bridge en enkele van zijn verborgen schatten ontdekken.

De Geschiedenis van de Tower Bridge

De bouw van de Tower Bridge begon in 1886 en duurde acht jaar. Meer dan 400 arbeiders werkten aan de constructie van de brug, die werd geopend voor het publiek op 30 juni 1894. De brug was een technisch wonder van zijn tijd, met zijn twee torens die verbonden zijn door een centrale overspanning die kan worden opgeheven om schepen door te laten.

De Geheimen van de Tower Bridge

Wat zijn enkele van de geheimen die de Tower Bridge verbergt? Hier zijn er een paar om te ontdekken tijdens je volgende bezoek:

  • De Geheime Kamers: In de torens van de brug bevinden zich verschillende kamers die oorspronkelijk werden gebruikt als opslagruimtes. Een van deze kamers werd zelfs gebruikt als een privé-eetkamer voor de brugmeester en zijn gasten.
  • De Ondergrondse Gangen: Onder de brug lopen verschillende gangen die vroeger werden gebruikt door de arbeiders die aan de brug werkten. Deze gangen zijn nu open voor het publiek en bieden een uniek perspectief op de constructie van de brug.
  • De Glazen Vloer: In 2014 werd een glazen vloer geïnstalleerd in de bovenste loopbrug van de Tower Bridge. Deze vloer biedt een adembenemend uitzicht op de rivier de Theems en de stad Londen.
    .

Meer dan een iconisch symbool

De Tower Bridge is meer dan alleen een iconisch symbool van Londen. Het is een plek vol geschiedenis en geheimen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu de geheime kamers en ondergrondse gangen wilt verkennen, of gewoon wilt genieten van het uitzicht vanaf de glazen vloer, er is voor elk wat wils op de Tower Bridge. Dus waarom plan je niet je volgende reis, doe inspiratie op bij Carte-s en ontdek je zelf de geheimen van deze verbazingwekkende brug?

deel dit artikel op je social media