Ondernemen in de stad Purmerend

Ondernemen in de stad Purmerend

Inhoudsopgave artikel

De stad Purmerend, gelegen in de provincie Noord-Holland, is een bloeiende plek voor ondernemerschap. Met een bevolking van meer dan 80.000 mensen en een strategische ligging nabij Amsterdam, biedt Purmerend tal van kansen voor zowel startende als gevestigde ondernemers. In dit artikel zullen we de voordelen en mogelijkheden van ondernemen in Purmerend onderzoeken.

Gunstige zakelijke omgeving

Purmerend staat bekend om zijn gunstige zakelijke omgeving. De stad heeft een breed scala aan bedrijven, variërend van detailhandel en horeca tot technologie en productie. Bovendien heeft de stad een actieve Kamer van Koophandel die regelmatig netwerkevenementen en workshops organiseert om ondernemers te ondersteunen.

Strategische ligging

De strategische ligging van Purmerend is een ander belangrijk voordeel voor ondernemers. De stad ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam, waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor bedrijven die toegang willen tot de grote markt van de hoofdstad, maar de hoge kosten van het zakendoen in Amsterdam willen vermijden.

Steun voor startende ondernemers

Purmerend heeft ook een sterke focus op het ondersteunen van startende ondernemers. De stad biedt verschillende programma’s en initiatieven om start-ups te helpen, zoals het Startersloket, dat advies en begeleiding biedt aan nieuwe ondernemers.

Voorbeelden van succesvolle bedrijven

Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven die succes hebben gevonden in Purmerend. Een daarvan is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van op maat gemaakte kaarten voor bedrijven. Dit bedrijf heeft zijn succes te danken aan de gunstige zakelijke omgeving van Purmerend en de sterke ondersteuning voor startende ondernemers.

Statistieken over ondernemen in Purmerend

Volgens recente statistieken zijn er in Purmerend meer dan 5.000 geregistreerde bedrijven. Deze bedrijven variëren in grootte van eenmanszaken tot grote bedrijven met honderden werknemers. Bovendien heeft de stad een bovengemiddeld aantal start-ups per hoofd van de bevolking, wat aantoont dat Purmerend een aantrekkelijke plek is voor ondernemerschap.

Voordelen voor ondernemers

Samenvattend biedt Purmerend tal van voordelen voor ondernemers. De gunstige zakelijke omgeving, de strategische ligging nabij Amsterdam, de sterke ondersteuning voor startende ondernemers en de vele succesvolle bedrijven die al in de stad gevestigd zijn, maken Purmerend een aantrekkelijke plek voor ondernemerschap. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar nieuwe kansen, Purmerend heeft veel te bieden.

Als je meer wilt weten over ondernemen in Purmerend of andere steden, bezoek dan Carte-s.

deel dit artikel op je social media