Hoe maak ik Nederlandse beschuitbollen?

Hoe maak ik Nederlandse beschuitbollen?

Inhoudsopgave artikel

Ben je op zoek naar een lekker en traditioneel Nederlands bakrecept? Probeer dan eens zelf Nederlandse beschuitbollen te maken! Beschuitbollen zijn kleine, luchtige broodjes die perfect zijn voor bij het ontbijt of als lekkere snack. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je zelf deze heerlijke gebakjes kunt maken en genieten van de smaak van Hollandse traditie.

Met het juiste recept en de juiste techniek is het bakken van beschuitbollen een fluitje van een cent. Maak indruk op je vrienden en familie en trakteer ze op deze heerlijke Nederlandse lekkernij. Lees snel verder om te ontdekken hoe je zelf de perfecte beschuitbollen kunt maken!

Belangrijkste punten:

 • Leer hoe je zelf heerlijke Nederlandse beschuitbollen kunt maken.
 • Ontdek het recept, de ingrediënten en de juiste bereidingswijze.
 • Maak indruk op je vrienden en familie met deze traditionele Nederlandse lekkernij.
 • Geniet van de smaak van Hollandse traditie en maak zelfgemaakte beschuitbollen.

Ingrediënten voor Nederlandse beschuitbollen

Voordat je begint met het maken van Nederlandse beschuitbollen, is het belangrijk om de juiste ingrediënten in huis te hebben. Hieronder vind je een overzicht van alles wat je nodig hebt:

Ingrediënt Hoeveelheid
Bloem 500g
Gist 20g
Boter 50g
Suiker 50g
Zout 8g
Eieren 2
Melk 250ml

Met deze ingrediënten kun je ongeveer 10-12 heerlijke Nederlandse beschuitbollen maken. Zorg ervoor dat je de ingrediënten van tevoren afweegt en klaarzet voordat je begint met het recept, dit maakt het proces veel makkelijker!

beschuitbollen

Recept voor Nederlandse beschuitbollen

Wil je genieten van zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen? Hieronder vind je het recept dat je stap voor stap kunt volgen om deze heerlijke lekkernij te kunnen maken!

Ingrediënten

Voor het maken van Nederlandse beschuitbollen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram bloem
 • 7 gram gedroogde gist
 • 50 gram suiker
 • 1 theelepel zout
 • 60 gram ongezouten boter
 • 250 milliliter melk
 • 2 eieren

recept beschuitbollen

Bereidingswijze

 1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
 2. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de melk toe. Verwarm tot het mengsel lauwwarm is en haal van het vuur.
 3. Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg het melkmengsel toe en meng goed door.
 4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten in de grote kom. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch is.
 5. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
 6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 7. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 12 gelijke stukken. Rol elk stuk tot een bal en leg op een bakplaat.
 8. Laat de beschuitbollen nogmaals rijzen voor ongeveer 15 minuten.
 9. Bak de beschuitbollen in het midden van de oven in 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
 10. Haal de beschuitbollen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

En voilà, daar zijn ze dan: jouw zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen! Eet smakelijk!

Bereidingswijze voor Nederlandse beschuitbollen

Als je alle ingrediënten hebt verzameld, kun je beginnen met het bakken van de Nederlandse beschuitbollen. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je beschuitbollen perfect rijzen en een heerlijke textuur krijgen.

 1. Meng de bloem, suiker, zout, en het zakje droge gist in een grote kom.
 2. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur.
 3. Voeg de melk en water toe aan de boter en warm het mengsel op tot het lauw is.
 4. Voeg het melk- en botermengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed het deeg met een mixer met deeghaak of met de hand voor ongeveer 5 minuten tot het deeg glad en elastisch is.
 5. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen gedurende 1 uur op een warme plek.
 6. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen. Rol elk deel voorzichtig tot een bal en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
 7. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de beschuitbollen nogmaals rijzen gedurende 30 minuten op een warme plek.
 8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk de beschuitbollen met een losgeklopt ei en bak ze in de oven gedurende 15 – 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
 9. Haal de beschuitbollen uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.

Tip: Om te voorkomen dat de beschuitbollen aan de bakplaat blijven plakken, kun je ze voorzichtig met een spatel losmaken voordat je ze uit de oven haalt.

En voilà, je hebt heerlijke, zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen gebakken! Serveer ze vers met een beetje boter en jam, of bewaar ze in een luchtdichte container voor later gebruik.

Geniet van zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen

Na al je harde werk is het eindelijk tijd om te genieten van je zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen. Niets smaakt beter dan traditionele Nederlandse gebak, en deze Hollandse beschuitbollen zijn daar geen uitzondering op. Veel Nederlandse bakrecepten zijn erg populair vanwege hun unieke smaak en textuur, en deze beschuitbollen zijn geen uitzondering.

Zelfgemaakte beschuitbollen serveren

Als je je Nederlandse beschuitbollen wilt serveren, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Veel mensen eten ze graag met een beetje boter en jam voor een smakelijk ontbijt. Maar je kunt deze gebakjes ook serveren op een feestje of als dessert na de maaltijd.

Traditioneel Nederlandse gebak

De Hollandse beschuitbol is een van de meest traditionele Nederlandse gebakjes die er bestaan. Deze heerlijke gebakjes zijn al eeuwenlang een favoriet van Nederlanders en worden vaak geserveerd bij speciale gelegenheden.

Als je op zoek bent naar een heerlijk recept voor traditioneel Nederlandse gebak, dan zijn deze beschuitbollen zeker het proberen waard. Met een beetje geduld en de juiste ingrediënten en technieken, kun je deze heerlijke gebakjes zelf maken en genieten van hun unieke smaak en textuur.

FAQ

Hoe maak ik Nederlandse beschuitbollen?

In dit artikel leer je stap voor stap hoe je zelf heerlijke Nederlandse beschuitbollen kunt maken. Van het recept tot de juiste bereidingswijze, ontdek hier alles wat je moet weten om de perfecte beschuitbollen te kunnen bakken.

Wat zijn de benodigde ingrediënten voor Nederlandse beschuitbollen?

Voordat je begint met het maken van Nederlandse beschuitbollen, is het belangrijk om de juiste ingrediënten in huis te hebben. Hier vind je een overzicht van alle benodigdheden die je nodig hebt om deze heerlijke gebakjes te kunnen bakken.

Wat is het recept voor Nederlandse beschuitbollen?

Nu je alle ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan met het recept voor Nederlandse beschuitbollen. Volg de onderstaande stappen om deze traditionele lekkernij zelf te kunnen bakken.

Wat is de bereidingswijze voor Nederlandse beschuitbollen?

Het bereiden van Nederlandse beschuitbollen vraagt om de juiste techniek en timing. Volg deze stapsgewijze instructies om ervoor te zorgen dat je beschuitbollen perfect rijzen en een heerlijke textuur krijgen.

Hoe kan ik genieten van zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen?

Na al je harde werk is het eindelijk tijd om te genieten van je zelfgemaakte Nederlandse beschuitbollen. Serveer ze met een beetje boter en jam voor een heerlijk ontbijt of trakteer jezelf op een smakelijke traktatie. Maak dit traditionele Nederlandse gebak en geniet van de heerlijke smaak van beschuitbollen zoals ze bedoeld zijn.

deel dit artikel op je social media