Rochefort Trappistes

10 Unieke Belgische Bieren Die Je Moet Proberen in 2023

Inhoudsopgave artikel

België staat wereldwijd bekend om zijn biercultuur. Met meer dan 1.600 verschillende soorten bier, is het een paradijs voor bierliefhebbers. In dit artikel presenteren we 10 unieke Belgische bieren die je absoluut moet proberen in 2023.

1. Westvleteren XII

Westvleteren XII, gebrouwen door de Trappisten van de Sint-Sixtusabdij, wordt vaak beschouwd als het beste bier ter wereld. Dit donkere, rijke bier heeft een alcoholpercentage van 10,2% en een complexe smaak met tonen van karamel, rozijnen en chocolade.

2. Cantillon Lou Pepe Framboise

Dit is een uniek frambozenbier van de Brusselse brouwerij Cantillon. Het wordt slechts één keer per jaar gebrouwen en heeft een intense, zurige smaak die perfect in balans is met de zoetheid van de frambozen.

3. De Struise Brouwers – Pannepot

Pannepot is een donker en sterk bier van De Struise Brouwers in Oostvleteren. Het heeft een rijke, complexe smaak met tonen van chocolade, koffie, karamel en donker fruit.

4. 3 Fonteinen Oude Geuze

Deze oude geuze van 3 Fonteinen is een blend van 1, 2 en 3 jaar oude lambieken. Het resultaat is een complex, zurig bier met een droge afdronk.

5. Rochefort Trappistes 10

Dit is een van de zes officiële Belgische Trappistenbieren. Rochefort 10 is een donker, sterk bier met een rijke, complexe smaak en een alcoholpercentage van 11,3%.

6. Orval

Orval is een uniek Trappistenbier met een droge, licht zurige smaak. Het wordt gebrouwen in de Abdij van Orval en heeft een alcoholpercentage van 6,2%.

7. Duvel

Duvel is een van de bekendste Belgische bieren. Dit sterke, blonde bier heeft een alcoholpercentage van 8,5% en een verfrissende, licht bittere smaak.

8. La Chouffe

La Chouffe is een ongefilterd blond bier dat hergist op de fles. Het heeft een fruitige smaak met tonen van koriander en een lichte hopsmaak.

9. Saison Dupont

Saison Dupont is een klassieke Belgische saison met een droge, verfrissende smaak. Het wordt gebrouwen door Brasserie Dupont in Tourpes.

10. Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is een sterke, blonde tripel met een complexe smaak en aroma. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Bosteels in Buggenhout.

Conclusie

België heeft een rijke biercultuur met een breed scala aan unieke bieren. Of je nu houdt van donkere, sterke bieren of lichte, verfrissende bieren, er is altijd een Belgisch bier dat bij je smaak past. Probeer in 2023 zeker deze 10 unieke Belgische bieren om je smaakpapillen te verrassen.

Wil je meer weten over Belgische bieren of ben je op zoek naar een plek om deze bieren te proeven? Bezoek dan Carte-s, een platform dat zich richt op het promoten van de Belgische biercultuur.

deel dit artikel op je social media